Informació

Recent Posts

View All

Events

Visita de proba

Read More..

agosto 4, 2018  To  agosto 5, 2018
En la bodega.
Su Cava Preferido

Upcoming events

No upcoming events.
See all events

ALTA ALELLA MIRGIN OPUS 2013, nou Cava de Paratge Qualificat

Posted On: ago 18, 2018

Categories: Novetats dels cellers

Per a Josep Maria Pujol-Busquets, propietari i enòleg d'Alta Alella, AA MIRGIN OPUS · Paratge Qualificat Vallcirera representa una evolució del concepte tradicional de Gran Cava: uneix el raïm ecològic d'alta qualitat del Paratge Qualificat Vallcirera amb el treball de molts anys per aconseguir un cava amb personalitat pròpia i lligat al territori. La transparència daurada d'aquest cava revela un perlat fi i persistent. Es distingeix pel seu caràcter cosmopolita, refinat i elegant.

Aquest nou cava de Paratge Qualificat s'elabora amb raïm ecològic procedent del Paratge de Vallcirera, com el seu germà AA MIRGIN EXEO, que Alta Alella va presentar a finals de 2017. Es tracta de la categoria qualitativa més exigent del cava, que estableix uns requisits de qualitat als quals només uns pocs caves poden aspirar, com un mínim de 36 mesos de criança, vinificat en la propietat, procedents de vinyes amb baixos rendiments, verema manual i en definitiva, "d'excel·lència reconeguda", tal com expressa el Consell Regulador del Cava.

Vallcirera, un paratge singular.

Aquest paratge, de sòl de sauló àcid i pobre, es troba a la comarca del Maresme, al Parc Natural Serralada de Marina, a tot just dos quilòmetres de la costa. Compta amb unes vinyes ecològicas des de la seva plantació (1991), situat a 90 metres d'altitud sobre el nivell del mar, una característica que accentua el seu caràcter mediterrani.

AA MIRGIN OPUS · Paratge Qualificat Vallcirera és un cava elaborat a partir de raïms ecològics del paratge Vallcirera: Chardonnay i Pansa Blanca, que permeten un bon envelliment. La varietat Chardonnay fermenta en bótes de roure francès de segon any i la Pansa Blanca en tancs petits. Després de quatre mesos es realitza el cupatge al que se li aplica el mètode tradicional amb una criança mínima de 36 mesos. Surt al mercat sense dosificació (Brut Nature) i recentment degollat, el que permet degustar-lo en el seu moment òptim de consum.